Adaptil Halsband voor Honden

Adaptil Halsband voor Honden

Adaptil Halsband voor Honden
Vanaf € 31,95

* Verplichte velden

Adaptil Halsband voor Honden

Honden kunnen flink last hebben van angst en/of stress en hieraan gerelateerd, ongewenst gedrag vertonen. Hierbij kan gedacht worden aan gedrag als vernielzucht, veel blaffen en piepen, onzindelijkheid, en overmatig likken.

In sommige situaties is het van belang dat de hond wordt geholpen van de angst of stress af te komen of hem in ieder geval te helpen zich beter te laten voelen. Adaptil Halsband biedt een oplossing!

Feromonen

Als teefjes melk geven, scheiden ze zogenaamde geruststellende feromonen - appeasing pheromones - uit. Deze feromonen hebben een geruststellende, rustgevende werking op de pups. Uit onderzoek is gebleken dat deze feromonen ook op latere leeftijd blijven bestaan. De producten van Adaptil bevat een analoog van dit natuurlijke geruststellende feromoon van de hond.

Werking van de Adaptil Halsband

Het product is zeer eenvoudig in gebruik en dient bij de hond te worden omgedaan zoals een vlooien- of tekenband. Door de lichaamstemperatuur van de hond, wordt de halsband opgewarmd. De verwarming zorgt ervoor dat de feromonen in de directe omgeving van de hond verspreid worden. Aangezien verwarming essentieel is voor een goede werkzaamheid, is het van belang dat de band goed in contact met het lichaam van de hond staat. Wanneer u de halsband te los om doet, kan het zijn dat de werkzaamheid niet optimaal is. Onder ideale omstandigheden is de Adaptil halsband ongeveer 4 weken werkzaam.

Inzetbaarheid

De Adaptil Halsband is zeer geschikt voor het behandelen van verschijnselen van angst en stress, zowel binnens- als buitenshuis, bij pups en volwassen honden. U kunt hierbij denken aan:

  • Het wennen aan een nieuwe omgeving (nieuw huis, onbekende bezoekers, pension)
  • De periode van socialisering (tot ongeveer 3 maanden leeftijd)
  • Onbekende en onvoorspelbare situaties
  • Angst buitenshuis (verkeer, andere honden, onweer, vuurwerk, etc.)

Indien uw hond zowel binnens- als buitenshuis verschijnselen van stress, angst of ongewenst gedrag vertoont, raden wij aan de Adaptil halsband en de Adaptil verdamper te combineren.

Adaptil is naast de halsband en verdamper ook verkrijgbaar als Adaptil sprayen Adaptil tabletten. Hieronder kunt u zien welk product het beste is in te zetten in welke situatie.

Afmetingen

  • De Adaptil halsband S-M (45 cm.) is geschikt voor pups en kleine honden met een halsomtrek van maximaal 37,5 centimeter.
  • De Adaptil halsband M-L (70 cm.) is geschikt voor middelgrote en grote honden met een halsomtrek van maximaal 62,5 centimeter.

Gebeurtenis om adaptil
in te zetten:

Adaptil verdamper Adaptil spray Adaptil halsband Adaptil tabletten
Veranderingen in de omgeving, incidentele stress       ++
Angst voor lawaai, onweer, vuurwerk* ++   + ++
Transport   ++   +
Verhuizing ++   + +
Dierenarts bezoek       ++
Socialisatie     ++  
Alleen thuis blijven ++   +  
Nieuw gezinslid ++   +