Bayer Advantix Vlooiendruppels voor de Hond

Bayer Advantix Vlooiendruppels voor de Hond

Bayer Advantix Vlooiendruppels voor de Hond
Vanaf € 34,20

* Verplichte velden

Bayer Advantix Vlooiendruppels voor de Hond

Bayer Advantix

 • werkt tegen vlooien, vlooienlarven, teken, muggen, zand- en stalvliegen
 • afwerende werking
 • NIET voor gebruik bij katten
Gewicht Hond
Onder de 4kg 
4 tot 10 kg
10 tot 25 kg
25 tot 40 kg 

Aantal pipetten in een verpakking: 4 stuks

Advantix is een middel tegen vlooien, vlooienlarven, teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen. Het bijzondere aan Advantix is dat het naast een dodende werking tegen vlooien, vlooienlarven en teken ook nog een andere eigenschap heeft. Advantix heeft namelijk ook een afwerende werking tegen muggen, zandvliegen en stalvliegen. Is dit belangrijk? Jazeker! Deze parasieten kunnen namelijk ziekten overbrengen op uw hond. Zo kan bijvoorbeeld de Dermacentor reticulatus teek drager zijn van de parasiet Babesia canis, die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiosis kan veroorzaken. Daarnaast kan de teek ook lyme disease overbrengen. Het afweren van een teek kan dus van groot belang zijn. Immers, niet bijten is geen ziekteoverdracht.

Een teek die op een met Advantix behandelde hond komt, reageert alsof hij op een hete bakplaat staat; het zogenaamde hot foot effect. De teek wil zo snel mogelijk van de hond af. De teek die in contact is geweest met Advantix zal sterven. Dus ook de afgeweerde teek.

Advantix bevat twee werkzame stoffen (Imidacloprid en Permethrine). Deze twee stoffen verhogen elkaars werkzaamheid. Hierdoor krijgt Advantix zijn unieke eigenschap; een dodende en een afwerende werking. Het product biedt een afwerende (anti-voedende) werking tegen teken, zandvliegen en muggen, vermijdt zo dat de afgeweerde parasieten een bloedmaaltijd nemen en vermindert zo het risico op 'Canine Vector-Borne Disease' (CVBD) transmissie (bv. Borreliosis, Rickettsiosis, Ehrilichiosis, Leishmaniosis).

De voordelen van Advantix voor u op een rijtje:

 • Advantix doodt vlooien, vlooienlarven en teken (ook de belangrijke Dermacentor reticulatis teek).
 • Advantix weert teken af; het zogenaamde "hot foot effect"! Bewezen effectief!
 • Advantix heeft een afwerende werking tegen teken, zandvliegjes, muggen en stalvliegen. Hierdoor kunnen deze parasieten niet steken of bijten en als ze niet bijten kunnen ze ook geen ziekten overbrengen.*
 • Advantix mag toegediend worden vanaf 7 weken leeftijd en een gewicht van meer dan 1,5 kg.
 • Advantix mag toegepast worden bij drachtige en lacterende dieren.
 • Advantix blijft doeltreffend als het dier nat wordt. Langdurige intensieve blootstelling aan water zou de doeltreffendheid kunnen verminderen.
 • In geval van langdurige en intensieve blootstelling aan water mag Advantix na 1 week wederom worden toegediend.
 • Advantix mag niet worden gebruikt bij katten. 

*Lees voor alle indicaties, overige informatie en speciale waarschuwingen de bijsluiter van Advantix.