Exil Fipralone Huidspray Tegen Vlooien, Teken & Luizen

Exil Fipralone Huidspray Tegen Vlooien, Teken & Luizen

Exil Fipralone Huidspray Tegen Vlooien, Teken & Luizen
€ 20,99
OF
Exil Fipralone Huidspray Tegen Vlooien, Teken & Luizen

Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.) bij honden en katten. Bestrijding van teken (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) bij honden en katten. Bestrijding van bijtende luizen bij honden (Trichodectes canis) en katten (Felicola subrostratus). Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis. Werkt tegen nieuwe infecties van volwassen vlooien tot 6 weken bij katten en tot 3 maanden bij honden, afhankelijk van de omgevingsdruk. Het product heeft een acaricide werking tegen teken tot 4 weken, afhankelijk van de omgevingsdruk.

Toediening
Alleen uitwendig gebruik. Dien het product toe op de huid met behulp van de pompspray. Flacon met 100 ml: 1x pompen komt overeen met 0,5 ml.

Dosering
Maak de haren goed vochtig tot op de huid. Gebruik hiervoor 3-6 ml per kg lichaamsgewicht afhankelijk van de haarlengte. Dit komt overeen met: 6-12x pompen per kg lichaamsgewicht voor de 100 ml flacon. Afhankelijk van de vachtlengte is de inhoud van de 100 ml sprayflacon genoeg voor: 4-8 behandelingen van een kat van 4 kg of tot 3 behandelingen van een hond van 10 kg.

Doseringsschema
Voor een optimale vlooien en/of tekenbestrijding zal het behandelingsschema aangepast kunnen worden aan de plaatselijke omstandigheden. Door afwezigheid van veiligheidsstudies is het minimale behandelingsinterval 4 weken. Puppies en kittens vanaf 2 dagen oud kunnen veilig worden behandeld.

Gebruiksaanwijzing
Spray het gehele dier in en houd een afstand aan van ongeveer 10-20 cm. Verdeel het tegen de haren in en zorg dat de hele vacht goed vochtig wordt. Wrijf de vacht in, vooral bij langharige dieren zodat het product tot op de huid komt. Bij behandelen van het kopgebied en bij jonge of nerveuze dieren kan gesprayd worden op een handschoen waarmee het product daarna in de vacht gewreven wordt. Laat het dier drogen aan de lucht. Gebruik geen handdoek om het dier te drogen.

Eigenschappen
Het product bevat een coating en daardoor ontstaat er een dunne laag op de haren die de vacht laat glanzen.

Speciale waarschuwingen
Gebruik niet meer dan de aangegeven dosering. Vermijd contact met de ogen van het dier. Niet direct sprayen op wonden en delen van de huid die beschadigd zijn. Behandelde dieren in een goed geventileerde ruimte laten drogen. Dieren niet in kleine ruimte of transportkooi zetten totdat het dier volledig is opgedroogd. In afwezigheid van specifieke data over tolerantie en effectiviteit bij andere diersoorten, dit product alleen gebruiken bij hond en kat. Indien gebruikt als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, wordt een maandelijkse behandeling van de allergische patiënt en alle andere katten en honden in het huishouden geadviseerd. Voor optimale effectiviteit is het aan te raden om de dieren niet te wassen van 2 dagen voor tot 2 dagen na de behandeling. Baden of wassen met shampoo tot maximaal 4x per 2 maanden heeft geen significant negatief effect op de resterende werking van het product. Als er vaker wordt gewassen wordt een maandelijkse behandeling van het dier aanbevolen. Behandeling van de gebruikelijke rustplaatsen, zoals de mand van het dier, tapijten en meubilair met een geschikt bestrijdingsmiddel zal helpen de omgevingsbesmetting te verminderen en daarmee de duur van de werkzaamheid van het product tegen herbesmetting te maximaliseren. Voor optimale vlooienbestrijding in huishoudens met meerdere dieren dienen alle honden en katten te worden behandeld met een geschikt bestrijdingsmiddel. Lees voor het gebruik eerst de bijsluiter op de binnenverpakking. Fipronil kan ongunstige effecten hebben voor vissen en andere waterorganismen. Vervuil geen vijvers, waterwegen of poelen met het product of de lege pipet. Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Inhoud: 100 ml