Jean Peau Oorverzorger

Jean Peau Oorverzorger

Jean Peau Oorverzorger
€ 19,50
OF
Jean Peau Oorverzorger

Jean Peau heeft een zachte emulsie ontwikkeld, waarbij  getracht is zoveel mogelijk in te spelen op
het noodzakelijke onderhoud van het oor.

Reiniging van de oren.
De oren van de hond en de kat zijn erg gevoelig en soms wordt dan ook weerstand geboden tegen het vaak aanraken of tegen de behandeling ervan. Toch is het af en toe nodig de oren te inspecteren en schoon te maken. Vuil en oorsmeer dat zich ophoopt moet verwijderd worden en een eventuele infectie moet worden behandeld. De gehoorgang kan geïnfecteerd worden door verschillende organismen, zoals bacteriën of schimmels. Verwaarlozing van een ontsteking kan leiden tot aantasting van het trommelvlies. Zou dit gebeuren dan kunnen ook delen van het inwendige oor schade oplopen. Dat kan veel pijn, storingen in het evenwicht en zelfs
doofheid tot gevolg hebben.

Daarom: Reinig regelmatig de oren van uw huisdieren. Dit kan door middel van onze oorverzorger.

Waarom: Het is noodzakelijk dat een product goed kan indringen, dat het klevend genoeg is om het vuil en oorsmeer goed te kunnen opnemen en dat er voldoende concentraat aanwezig is om een eventuele oorstop te laten oplossen. Ons product voldoet dan ook aan deze eisen. Onze huisdieren kunnen als protest met hoofd en oorschelpen gaan schudden om het toegediende product te verwijderen. Dit is een zeer normaal gedragspatroon.

We kunnen de reiniging van het oor opsplitsen in 2 delen:
1. De reiniging van de oorschelp.
2. De reiniging van de gehoorgang.

1. Reiniging van de oorschelp.
Neem een doekje of wattenschijfje met een kleine hoeveelheid product en reinig zorgvuldig de oorschelp. Men kan best het doekje rond de wijsvinger winden om zo het vuil en de overmatige hoeveelheid oorsmeer te verwijderen. Plooien die we met de vinger niet kunnen bereiken, worden schoongemaakt met een fijn doekje, gedrenkt in het product. Maak van het uiteinde een puntje en ga dan langs de plooien van de oorschelp.

2. Reiniging van de gehoorgang.
Breng een kleine hoeveelheid product in de gehoorgang aan. Masseer zeer goed de basis van het oor, terwijl we met de andere hand de punt van het oor vasthouden. Reinig de gehoorgang met een wattenschijfje, of door middel van een zacht doekje. Het liefst in de gehoorgang aanbrengen, parallel aan de zijkant van de kop. Gebruik nooit een wattenstaafje, zodat het trommelvlies niet beschadigen kan worden.,

3. Ontvetten van het oor.
Oorverzorger van Jean Peau aanbrengen in het oor, deze even in masseren zodat het overtollig oorsmeer het oor verlaat. Daarna terugvetten met de oorverzorger.