Puur Echina Extra

Puur Echina Extra

Puur Echina Extra
€ 13,95
OF
Puur Echina Extra voor Hond en Kat

Voor een goede weerstand, stimuleert het immuunsysteem. Voor de afvoer van afvalstoffen.

Geschikt voor: Kat, Hond, Paard, Pony
 
Samenstelling: extracten van Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Kattenklauw (Uncaria tomentosa) en Rode zonnehoed (Echinacea purpurea). Alcohol 31%.
Eigenschappen per ingrediënt: 

Canadese geelwortel
 (Hydrastis canadensis) ondersteunt het immuunsysteem in herstelperiodes.

Echte guldenroede (Solidago virgaurea) heeft diuretische eigenschappen.

Kattenklauw (Uncaria tomentosa) werkt immuunversterkend.

Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) voor de weerstand. Bovendien stimuleert het de lymfecirculatie en werkt Echinacea anti-bacterieel.
 
Dosering en toepassing: 
Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.

De optimale dosering is 2 - 3 x daags
Hond > 25 kg     15 druppels
Hond 10 - 25 kg 10 druppels
Hond < 10 kg       5 druppels
Kat                       3 druppels

1 ml = 20 druppels

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies. Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.

Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Langdurig gebruik is mogelijk (langer dan drie maanden) maar dan dient men om de 6 tot 8 weken een 'stopweek' in te lassen. Voor in- en uitwendig gebruik. Let op: voor uitwendig gebruik: dep de aangedane plek met -een verdunning van PUUR Echina extra in schoon (mineraal-)water (1:5), of gebruik PUUR Echina extra. Ervaring uit de praktijk leert dat in sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere dosering dan zoals aangegeven op de bijsluiter. Ook wanneer dieren (te) heftig reageren kan worden begonnen met de helft van de aanbevolen dosering.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Het toevoegen van PUUR Vitaminen en Mineralen, PUUR Omega-3, en/of PUUR Probioticazorgt voor bouwstoffen voor een goede weerstand. PUUR L-Lysine compleet voor een goede weerstand. Het toedienen van een product dat speciaal past bij het orgaansysteem (zoals Phytonics Respi comp of PUUR Sinus voor gezonde luchtwegen) ondersteunt de werking van PUUR Echina extra. Door het gebruik van PUUR Drainage zullen afvalstoffen worden afgevoerd waardoor het lichaam zich sneller kan herstellen.

Contra-indicaties: Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen: Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
 
Inhoud: 50 ml hond/kat
 
Verpakking: Druppelflacon