Puur Hotspot

Puur Hotspot

Puur Hotspot
€ 17,95
OF
Puur Hotspot voor Hond en Kat

Hotspots. Lokale plekken met jeuk en roodheid.

Samenstelling: Verdunde extracten van Apis mellifera, Grote brandnetel (Urtica dioica) en Moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 36% v/v
 
Eigenschappen per ingrediënt:
 
Apis mellifera voor de zwellingen.

Grote brandnetel (Urtica dioica) werkt bloedzuiverend, diuretisch, vitaliserend en voor de weerstand.

Moerasrozemarijn (Ledum palustre) ondersteunt bij insectenbeten. Geeft verkoeling en verlichting.
 
Dosering en toepassing: 
(Tenzij de dierenarts anders voorschrijft)

De optimale dosering is 1 - 2 x daags:
Hond 10 - 15 druppels
Kat 3 - 5 druppels

20 druppels is circa 1 ml.

Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.

Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven. Indien de kat de druppels niet accepteert, doe de druppels op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund met wat water of melk met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels worden aangbracht op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.

Adviezen voor gebruik Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Een irritatie van de huid in de vorm van een hotspot ontstaat meestal in het voor- of najaar. Een halfjaarlijkse reinigingskuur met PUUR Drainage vermindert de heftige huidreactie. Sommige langharige rassen, met name de rassen met een dichte, broeierige ondervacht zijn meer gevoelig voor het ontstaan van hotspots, deze openbaren zich ook vaak na het zwemmen. Het onderhouden van een optimale vachtconditie helpt bij het voorkomen van hotspots.

Behandelingsduur In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.

Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering.

Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.

Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Bij een overgevoeligheid voor vlooien, teken, mijten of stafylokokkenbacterie, combineer PUUR Hotspot met PUUR Huid. Uiteraard is een goede vlooien- en tekenbescherming van groot belang. Dit kan worden aangevuld met Knock OUT! Spray van Espree of Tea Tree olie van Tasman. De oorzaak van een hotspot kan onder andere gelegen zijn in overgevoeligheid voor pollen van grassen, planten en bomen. Combineer PUUR Hotspot dan met PUUR Pollen. Voor een betere conditie van de vacht en huid, minder roodheid en jeuk geef dit product in combinatie met PUUR Omega 3.

Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.

Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
 
Inhoud: 50 ml
 
Verpakking: Druppelflacon