Puur Probiotica / Probiotic

Puur Probiotica / Probiotic

Puur Probiotica / Probiotic
€ 25,50
OF
Puur Probiotica

Voor een gezonde spijsvertering en darmflora van uw hond of kat.

Werking Probiotica

De goede darmbacteriën verlagen de zuurgraad in de darmen en dragen bij aan een goede voedselvertering door de productie van enzymen. Deze goede bacteriën produceren stoffen die ziekmakende bacteriën bestrijden, zo vermindert de kans op darminfecties. Probiotica produceren kortketenige vetzuren, een zeer belangrijke voedingsstof voor de darmcellen. Een goede conditie van de darmcellen is nodig om te voorkomen dat allerlei ziekteverwekkers door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook het ontstaan van allergieën wordt in verband gebracht met een te grote doorlaatbaarheid van de darmwand. De bacteriën produceren stoffen die de aanmaak van bepaalde ontstekingsbevorderende cellen (cytokinen) remmen. Hierdoor worden allergische reacties gereduceerd.

Indicatie(s)

Verstoorde darmfunctie
Diarree, winderigheid of een opgeblazen buik
Chronische darmontsteking
Antibiotica kuur
Ter vermindering van allergische klachten
Ter verhoging van de weerstand
Toediening

Voor een optimale werking van de Puur Probiotica kunt u het poeder oplossen in een kleine hoeveelheid lauw water en kan vervolgens na 15 tot 30 minuten over het voer geven worden. Wanneer Puur Probiotica los over het voer wordt gegeven, dient u het poeder te bevochtigen zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.

Dosering

De optimale dosering is 2 x daags:

Hond > 25 kg: 3 maatscheppen
Hond10-25 kg: 2 maatscheppen
Hond < 10 kg: 1 maatschep
Kat: 1 maatschep
1 maatschep bevat ongeveer 0,5 gram.

Contra-indicaties

Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.

Bewaren

Vermijd direct zonlicht en bewaar het product droog en bij een temperatuur tussen 5 tot 20 °C. Buiten bereik van kinderen houden.

Samenstelling

per 2½ gram: Overige ingrediënten: Fructo Oligo Sacchariden (FOS) Toevoegingsmiddelen per 2 ½ gram: Zoötechnische toevoegingsmiddelen, darmflorastabilisatoren: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Enterococcus faecium (ATCC #8043), Lactobacillus acidophilus (ARS #B-3208), Lactobacillus paracasei (LPC-01), Lactobacillus plantarum (ATCC #8014), Lactococcus lactis (LL-01) en Saccharomyces cerevisiae.

Inhoud: 50 gram